BAŠ ŠTETA: Košarkaški "Zmajevi" će se načekati da zaigraju na Eurobasketu...

Izabranici Vedrana Bosnića na Ilidži su savladali prvo Bugarsku, a zatim i Latviju te potpuno zasluženo otišli na završnu smotru najboljih evropskih selekcija.

  • Sport

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

No, najbolji bh. košarkaši načekat će se da zaigraju na Eurobasketu, jer se završni turnir igra tek za dvadesetak mjeseci.

Naime, Evropsko prvenstvo odigrat će se u septembru 2022. godine, i to u četiri zemlje. Domaćini su Italija, Njemačka, Gruzija i Češka.

Inače, osim četiri domaćina te Bosne i Hercegovine, za sada su plasman izborili još Hrvatska, Grčka i Slovenija.

Na Eurobasketu koji je prvobitno planiran za septembar 2021. godine, ali je prolongiran zbog pandemije koronavirusa, nastupit će 24 selekcije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...