ON JE JEDAN OD NAJUTJECAJNIJIH KREATORA MUZIČKE SCENE: Priznanje "Počasni građanin grada Sarajeva" dodijeljeno Želimiru Altarcu Čičku

Čičak je u Sarajevu organizirao koncerte u "Slozi" te vodio mnoge muzičke emisije. Poseban je događaj bio koncert proslavljene kantautorice Joan Baez, održan 14. aprila 1993. godine u dvorani kina "Imperijal" u Sarajevu.

  • Društvo

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 1

Gradsko vijeće Sarajeva danas je na sjednici donijelo odluku da Priznanje „Počasni građanin grada Sarajeva” bude dodijeljeno Želimiru Altarcu Čičku.

Čičak je rođen 21. augusta 1947.godine u Sarajevu, a kako se u obrazloženju navodi, još kao učenik Prve gimnazije u Sarajevu organizirao je razne kulturno-zabavne programe i koncerte i u to vrijeme bio najbolji voditelj koncerata "in live".

Jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora sarajevske muzičke scene, pionir diskdžokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija, promotor i organizator velikih rok spektakala, publicist i animator rok kulture, inicijator mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Kako prenosi Fena, tokom ratnih godina, Čičak je u Sarajevu organizirao koncerte u "Slozi" te vodio mnoge muzičke emisije. Poseban je događaj bio koncert proslavljene kantautorice Joan Baez, održan 14. aprila 1993. godine u dvorani kina "Imperijal" u Sarajevu.

Organizator je i koncerta legendarne grupe "Deep Purple" u sarajevskoj "Zetri" 3. novembra 2007. godine te još jednog koncerta proslavljene kantautorice Joan Baez u okviru tradicionalne manifestacije "Baščaršijske noći" 2008. godine.

Objavio je knjigu „Anitkvarnica snova“ autobiografiju/monografiju kao učesnik razvoja sarajevske, bh. i ex-SFRJ pop-rok scene od početka šezdesetih pa sve do današnjih dana.

Za svoj predani društveni i umjetnički angažman Želimir Altarac Čičak dobio je mnoga društvena priznanja.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...