VELIKI NAPREDAK BiH U SUOČAVANJU S TERORIZMOM: Profesor Ahić naglasio - "To je zasluga Obavještajno-sigurnosne agencije"

Prema izvještaju međunarodne organizacije Institut za ekonomiju i mir, Bosna i Hercegovina je zabilježila najveći napredak u toku prošle godine u suočavanju s izazovima terorizma.

  • Društvo

  • 30. Nov. 2020  01. Dec. 2020

  • 1

Slijede Austrija i Švedska, napredovali smo za čak devet mjesta na svjetskoj ljestvici.

Jasmin Ahić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, istakao je da je to zasluga naših agencija za provedbu zakona i državnih institucija.

"To je zasluga najvećim dijelom, to moramo potvrditi, mi znamo pogotovo oni koji se detaljno bave naučnim istraživanjem odnosno profesionalnim aspektom izučavanja terorističkih aktivnosti, to je zasluga naših agencija za provedbu zakona i naših državnih institucija.

To je prvenstveno i ona koja je najvažnija i najbitnija za državu Bosnu i Hercegovinu to je Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) BiH, zatim segment koji djeluje u podijeljenim nadležnostima Sigurnosna agencija za istragu i zaštitu (SIPA)", kazao je Ahić za emisiju na TV Hayat.

On je komentirao i činjenicu da je, barem sudeći prema podacima i statistikama, sigurnost ugroženija nego prethodne godine. Govorio je o mogućim uzoricima tome, te migrantskoj krizi.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...