ŠKORO JE SVOJE OTPJEVAO: Potpuni raskol na desnici, suverenisti imaju svog kandidata za izbore, riječ je o bivšoj časnoj sestri…

Na izbore za Sabor Suverenisti su izašli sa Škorinim DP-om, ali će na lokalne samostalno.

  • Regija

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

"Na lokalne izbore izaći ćemo samostalno, imat ćemo i kandidata za gradonačelnika Zagreba", najavio je u ponedjeljak saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, šef Hrvatskih suverenista, koji su na parlamentarne izbore izašli u koaliciji s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

"Izlazak na parlamentarne izbore odradili smo bez problema, ali ovo je sada novi izborni ciklus, u kojem ćemo pokušati ponuditi svoje kandidate", rekao je Zekanović i dodao da razmišljaju o tome da u Zagrebu kandidiraju Bernardicu Juretić-Rožman ili Željka Sačića.

Uglavnom, šef Hrvatskih suverenista Zekanović smatra da je "gospodin Bandić na kraju karijere".

"Što se njega tiče, mislimo da treba staviti točku na 'i' te da mu je vrijeme za mirovinu", kazao je Zekanović i dodao da su oni "ozbiljna politička opcija, jasnih politika i svjetonazora".

"Na lokalnim izborima želimo ponuditi kandidate koji će zastupati naše politike, jer je politika Hrvatskih suverenista konzistentna i to birači prepoznaju", naglasio je Zekanović za "Jutarnji list".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...