TEHERAN NA NOGAMA: Likvidiran visoki oficir Revolucionarne garde Irana...

Visoki oficir elitne Revolucionarne garde Irana likvidiran je u zračnom udaru izvedenom u pograničnom pojasu Iraka i Sirije, na sirijskoj teritoriji, saopćile su u ponedjeljak iračke snage sigurnosti i zvaničnici lokalnih paravojnih frakcija.

  • Svijet

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Nije potvrđen identitet ubijenog iranskog oficira, koji je, kako se navodi, likvidiran s još trojicom svojih saputnika, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

U vozilu u kojem je putovao visoki iranski oficir, bilo je oružja, a napad je izvršen sa subote na nedjelju, neposredno nakon što je njihov automobil prešao iz Iraka na teritoriju Sirije.

Bez informacija o izvršiocima napada

Iračke paravojne jedinice koje podržavaju Iran, pomogle su da se pronađu tijela nastradalih, potvrđeno je iz dva izvora, ali bez drugih, detaljnijih informacija o vremenu i eventualnim izvršiocima napada.

Ova likvidacija izvedena je nakon ubistva iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fakhrizadeha nadomak Teherana.

Za napad su iranske vlasti optužile Izrael, koji je istovremeno pokrenuo zračne udare na brojne iranske i sirijske ciljeve na teritoriji Sirije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...