NAKON VELIKE AKCIJE SIPA-e U SREBRENICI I TUZLI, OGLASILO SE TUŽILAŠTVO BiH: „Sve inkriminisane radnje su povezane sa…“

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Tuzle i Srebrenice.

  • Vijesti

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Aktivnosti se provode u okviru predmeta Tužilaštva BiH u kojem se više osoba sumnjiči za udruživanje radi činjenja krivičnih djela te krivičnih djela povrede biračkog prava i nedozvoljenog korištenja ličnih podataka.

- Nezakonitosti koje se istražuju, odnose se na izborni proces iz 2020. godine i navode o manipulacijama i nezakonitostima oko prijava građana za glasanje iz inozemstva.

U interesu rada na predmetu, više informacija u ovom trenutku ne možemo davati.

U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na četiri lokacije na području Tuzlanskog kantona i opštine Srebrenica, koje koriste tri osumnjičena lica zbog postojanja osnove sumnje u izvršenje krivičnog djela udruživanje radi izvršenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela, falsifikovanje isprave i nedozvoljeno korištenje ličnih podataka. Navedena krivična djela propisana su krivičnim zakonima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske - rekao je Luka Miladinović, portparol SIPA-e, i dodao:

- Sve inkriminisane radnje su povezane sa proteklim izborima Srebrenica 2020. godine.

Naglasio je da, s obzirom na to da aktivnosti na terenu još traju, ne može iznositi više detalja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...