VRHUNSKA POSLASTICA: Kruške u crnom vinu sa sladoledom od vanilije

Preporuka: Po želji možete dodati šlag.

  • Gastro

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

SASTOJCI:

2 kruške (ne previše meke)

½ štapić cimeta

malo soka limuna

200 ml crnog vina

3 kašike šećera

2 kugle sladoleda od vanilije

PRIPREMA:

1. Oguliti kruške, prepoloviti i očistiti. Odmah ih poprskati sokom limuna.

2. Crno vino, cimet i šećer skupa staviti da se kuhaju.

3. Polovine krušaka 5 do 10 minuta kuhati u sosu od vina dok ne postanu mekše.

4. Izvaditi i pustiti da se ohlade.

5. Tečnost iz šerpe ostaviti da se kuha sve dok se ne pretvori u sos nalik sirupu.

6. Sladoled od limuna izvaditi u zdjelice, dodati kruške i sosom preliti.  

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...