ODIJELO NE ČINI ČOVJEKA: Višković i ministri iz budžeta kupuju nova...

Premijer Radovan Višković i ministri obnovit će garderobu iz državne kase, a onda će, u novom ruhu, sjesti u luksuzna službena vozila, natočiti gorivo o državnom trošku, pa na gozbu, opet na račun građana koji pune budžet.

  • Mini market

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

U situaciji kada je deficit budžeta Republike Srpske svakim danom sve veći, a vlast, kako bi se spasila od bankrota, ne izmiruje većinu obaveza, Vlada RS odlučila je da spiska dio novca za nabavku odijela, košulja i kravata, piše "Žurnal".

Služba za zajedničke poslove Vlade RS-a je 25. novembra raspisala tener za nabavku „službenih odijela, košulja i kravata“, za šta je planirala da utroši 22.000 konvertibilnih maraka, bez PDV-a.

Tako će premijer Radovan Višković i ministri da obnove garderobu iz državne kase, a onda će, u novom ruhu, da sjednu u luksuzna službena vozila, natoče gorivo o državnom trošku, pa na gozbu, opet na račun građana koji pune budžet. Nije poznato kako će s obnavljanjem garderobe proći ministrice.

Sigurno je da neće dobiti kravate, ali nema sumnje, i one će bljesnuti u novim markiranim komadima garderobe.

Dok veliki dio građana Republike Srpske jedva sastavlja kraj s krajem, posebno u vremenu pogođenom pandemijom koronavirusa, gospoda iz Vlade RS-a odlučila je da 22.000 maraka potroši za službena odijela, košulje i kravate. Najmanje što su mogli je da se odreknu ovakvih privilegija u situaciji kada Republika Srpska stoji na ivici finansijskog kolapsa. Uostalom, ako im je do novih odijela, košulja i kravata, mogli su ih kupiti sami sebi, jer im plate koje primaju to omogućavaju.

Plata premijera Republike Srpske je 4.000 KM, a ministara oko 3.500 maraka. Dovoljno su velike da mogu izdvojiti dio vlastitog novca, tim prije što, za razliku od običnog svijeta, žive na račun reprezentacije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...