CURE DETALJI TERORISTIČKOG NAPADA U NJEMAČKOJ: Smrtno stradale četiri osobe, osumnjičen 51-godišnji Nijemac (FOTO, VIDEO)

Detalja nesreće još nema, ali je glasnogovornik policije rekao za njemačku agenciju DPA da je vozač pritvoren i da sarađuje.

  • Svijet

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Četiri osobe su smrtno stradale, a više ih je ozlijeđeno, nakon što je automobil ušao u pješačku zonu u njemačkom gradu Trieru i naletio na pješake, piše Deustche Welle.

Njemačka policija je upozorila građane da izbjegavaju taj dio grada.

Detalja nesreće još uvijek nema, ali glasnogovornik policije rekao je za njemačku agenciju dpa da je vozač pritvoren i da surađuje.

Lokalne novine 'Volksfreund' potvrdile su da su četiri osobe izgubile život, a da ih je najmanje 15 povrijeđeno. Policija je objavila da je među poginulima i dijete ne navodeći godine. Na jednom od snimaka nesreće vidljivo je kako su dječja kolica odletjela u zrak.

- Da, jedna djevojčica je izgubila život. Užasno... - kroz suze je procijedio gradonačelnik Wolfram Leibe.

Na društvenim se mrežama počela dijeliti snimka navodnog uhićenja vozača. Na videu se može vidjeti kako su policajci službenim vozilom blokirali prolaz automobilu kojim su pokošeni pješaci, a nekoliko policajca je na srušilo vozača na pločnik.

- Imamo više ozlijeđenih nakon naleta automobila u pješačku zonu. Vozač je u pritvoru - rekao je glasnogovornik.

Vlasti su pozvale građane da ne dijele lažne vijesti na društvenim mrežama.

Njemački portal Focus Online objavio je informaciju da je u automobilu bilo više osoba, te da su svi uspjeli pobjeći osim vozača. Također, njemača policija je objavila da je uhapšeni vozač 51-godišnji Nijemac, ali da se još ne zna koji su motivi i što se točno dogodilo.

Međutim, svjedoci za Focus kažu sljedeće.

- Ne, nismo čuli da je trubio. Samo je ubrzavao...

Debris was strewn around near an ambulance while emergency workers responded to the deadly incident in Trier today

Rescue workers and onlookers stand near the scene in a pedestrian area which in a normal December would be full of people at the city's popular Christmas market 

The car is thought to have driven around half a mile through a pedestrian area near the Porta Nigra, an old Roman gate

Police look on as rescuers push an injured person into an ambulance at the scene where a car drove into pedestrians today

The silver Range Rover believed to have been used in today's deliberate attack on pedestrians in Trier

Emergency services at the scene of the crash in a pedestrian area which has been sealed off

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...