NOVA VREMENA: Volkswagen će umiroviti još jedan legendarni model

A u novim vremenima nema mjesta za još jednu legendu. Iako ovu vijest treba uzeti s rezervom.

  • Auto

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Vjerovali ili ne, Volkswagen je odlučio kako najprodavaniji limuzinski model neće dobiti nasljednika. Pogađate, u pitanju je Passat, model koji je već generacijama omiljen među europskim kupcima, a posebno kao flotno vozilo. No, njega je pomalo istisnuo drugi kućni model, prvo Octavia, a posljednjih godina Superb, prenosi "Index Auto".

Kako javlja "Automotive News Europe", njemački proizvođač povući će model s američkog, ali i s evropskog tržišta. Ona tržišta najsklonija tom modelu imat će čast da će se i nakon 2023. godine na njima nastaviti nuditi Passat, ali isključivo u formi karavana. Škoda je, pak, navodno dobila zeleno svjetlo za novi Superb, koji bi trebao utažiti žeđ konzervativnijih kupaca, sklonijih limuzinama.

No, ovu vijest ipak treba uzeti s rezervom. Jer, Passat je i dalje evropski broj 1, a samo u oktobru ih je prodano 88.478. Passat se trenutno proizvodi u pogonima u Emdenu, u kojima će se ubuduće proizvoditi isključivo električni modeli, prvo ID.4, a potom i električna limuzina, poznata kao Aero B, zasnovana na konceptu Space Vizzion.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...