NEŠIĆ NAPRAVIO VELIKU ČISTKU U DNS-u: Pomeo poznata imena, od Ognjena Tadića do...

Nešić je potvrdio da će ova stranka i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u Parlamentu BiH ubuduće djelovati kao opozicija.

  • Politika

  • 01. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Predsjedništvo DNS-a konstatovalo je danas neopozivu ostavku Darka Banjca sa svih funkcija u stranci i istupanje iz članstva DNS-a, a na sjednici su iz članstva isključeni Đorđe Popović, Ognjen Tadić i Diko Cvijetinović, te raspušten Gradski odbor stranke u Bijeljini i Opštinski odbor Bosabska Dubica.

"Za povjerenika Gradskog odbora DNS-a Bijeljina imenovan je potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić, a za povjerenika Opštinskog odbora DNS-a Bosanska Dubica poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirko Sovilj", saopćeno je iz DNS-a.

Generalni sekretar DNS-a Darko Banjac rekao je ranije danas da je podnio ostavku na ovu stranačku dužnost i istupio iz ove političke partije jer nije saglasan sa politikom stranke koju sprovodi njen lider Nenad Nešić.

"To znači da i u Narodnoj skupštini Republike Srpske neću više biti šef Kluba poslanika DNS-a. Svi ste vidjeli šta se dešavao u ovoj političkoj partiji posljednjih danas, sa čime nisam saglasan", rekao je Banjac novinarima u Banjoj Luci.

Podsjećamo, Nešić je juče smijenio četiri potpredsjednika stranke, Đorđa Popovića, Ognjena Tadića, Dragomira Jovičića i Marka Aćića.

Nešić je potvrdio da će ova stranka i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u parlamentu BiH ubuduće djelovati kao opozicija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...