NOĆ SPEKTAKULARNIH UTAKMICA: Bez pobjednika u derbiju večeri u Madridu, velika pobjeda Intera, kiks Atalante (VIDEO)

U utorak navečer odigrano je još šest mečeva petog kola grupne faze Lige prvaka.

  • Sport

  • 01. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Derbi večeri odigran je u Madridu, gdje je Atletico igrao praktično protiv rezervi Bayerna. Poveo je domaćin golom Joaa Felixa u 26. minuti, ali je Bayern izjednačio iz penala u 86. minuti nakon gola Mullera.

Bayern je već osigurao plasman u nokaut-fazu, Atletico još nije. U posljednjem kolu Atletico ide u Salzburg i to je meč odluke, Bayern dočekuje Lokomotivu iz Moskve u rezultatski nevažnom meču.

Najbolja utakmica odigrana je u Moenchengladbachu, gdje je Inter sa 3:2 savladao Borussiju i vratio se u borbu za osminu finala.

Darmian je postigao vodeći gol za goste u 17. minuti, ali je Plea na isteku prvog dijela izjednačio na 1:1. Potom dva gola Lukakua, a onda Plea postiže novi gol za 3:2 u 76. minuti. Postigao je gol Plea i u 83. minuti, ali je zbog ofsajda i tek nakon provjere VAR-a poništen.

U grupi D Liverpool je golom mladog Jonesa stigao do minimalne 1:0 pobjede nad Ajaxom i ovjerio je prvo mjesto, ali je u Bergamu Atalanta odigrala tek 1:1 sa otpisanim Midtyjllandom. Uoči zadnjeg kola, Ajax ima sedam, a Atalanta osam bodova. Ove dvije ekipe u direktnom okršaju u Amsterdamu odlučit će o tome ko uz Redse ide dalje.

Marseille je savladao Olympiakos s 2:1 u grupi C i sada obje ekipe imaju po tri boda, dok je u drugoj utakmici Porto odigrao 0:0 sa Manchester Cityjem, a te ekipe su još ranije osigurale osminu finala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...