MILIJARDER ELON MUSK „PROREKAO“ BUDUĆNOST: „Za deset godina bit će rijetkost vidjeti nekoga da…“

Musk je u Berlinu izjavio kako se ne protivi saradnji s etabliranim proizvođačima automobila, poput BMW-a ili Mercedesa.

  • Ekonomija

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Američki poduzetnik Elon Musk rekao je u utorak u Berlinu kako vjeruje da će za deset godina većina automobila voziti samostalno.

"Postajat će sve rjeđe da neko sam vozi svoj automobil", rekao je utemeljitelj automobilskog koncerna Tesla Elon Musk, kojem je u utorak u Berlinu dodijeljena nagrada "Axel Springer".

Nagrada koja nosi ime po utemeljitelju najvećeg njemačkog medijskog koncerna, koji izdaje listove poput "Bilda" ili "Welta", dodjeljuje se po peti put osobama koje u posebnoj mjeri pokazuju osjećaj za inventivnost.

Među dosadašnje dobitnike spada i utemeljitelj Facebooka Mark Zuckerberg, kao i vlasnik i pokretač platforme Amazon Jeff Bezos.

Musk je u Berlinu izjavio kako se ne protivi suradnji s etabliranim proizvođačima automobila poput BMW-a ili Mercedesa.

"Ako neki konkurent dođe Tesli s nekim prijedlogom o saradnji, mi se nećemo opirati", rekao je Musk.

Tesla trenutno pored Berlina gradi najveću tvornicu u Europi, u kojoj bi se od sljedeće godine trebalo proizvoditi i do pola miliona automobila na električni pogon.

Musk je nedavno najavio da bi na istom mjestu trebala nastati i tvornica akumulatora za električne automobile.

Najavio je, također, da će, kada tvornica počne s proizvodnjom, više vremena provoditi u Njemačkoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...