ČEŠKI UDAR NA EVROPSKO TRŽIŠTE: Stiže nova Škoda Fabia, ali i novo tajno oružje…

Ljetos je novi izvršni direktor Škode Thomas Schäfer najavio je da će se nova Fabia početi prodavati sljedeće godine.

  • Auto

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

U novijoj izjavi potvrdio je da će Fabia četvrte generacije dobiti karavansku varijantu, nastavljajući dvadesetogodišnju tradiciju češke marke.

Budući da su Peugeot i Renault sada izvan segmenta kompaktnih malih automobila (sa modelima 208 i Clio), Fabia Combi postat će ekskluzivna ponuda na europskom tržištu. Od predstavljanja 2000. godine, karavanska verzija prodana je u više od 1,6 miliona primjeraka, što predstavlja, otprilike, 35 posto ukupne prodaje Fabije.

Nova Fabia konačno će se preseliti na platformu MQB A0 grupe Volkswagen, koju već koriste njezini sestrinski modeli, VW Polo, SEAT Ibiza i Audi A1. Iz Češke najavljuju benzinske trocilindrične motore, povezane s ručnim mjenjačem sa šest brzina ili automatskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom i sedam brzina. Očekuje se da će ti motori imati i hibridnu tehnologiju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...