"JA SAM SADA ON": Poznata glumica, nominirana za nagradu Oscar, nije više žena…

Glumica, odnosno glumac, u budućnosti će koristiti zamjenice on i oni.

  • Show

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 1

Glumica koja se nekad zvala Ellen Page, odsad će se odazivati na ime Elliot te je poručila kako je nevjerovatan osjećaj biti ono što je.

"Osjećam ogromnu zahvalnost za nevjerovatne ljude koji su me podržavali na ovom putovanju. Sjajan je osjećaj konačno voljeti onog ko sam", napisala je Page.

Glumica, odnosno glumac, u budućnosti će koristiti zamjenice on i oni.

Ellen Page je poručila kako ju je nadahnula transrodna zajednica i zahvalila im je što "neprestano rade na tome da ovaj svijet učine uključivijim i suosjećajnijim mjestom".

"Volim što sam trans. I volim što sam queer. I što u potpunosti prihvatam ko sam, to više sanjam, sve više raste moje srce i sve više napredujem", napisala je.

Page, inače rođena u Kanadi, stekla je veliku popularnost nakon drame "Juno" iz 2007. o neplaniranoj tinejdžerskoj trudnoći. Za ulogu je zaradila, između ostalog, i nominacije za Oscar i Zlatni globus.

Pojavila se i u hvaljenom filmu "Inception" Christophera Nolana, nekoliko "X-Men" filmova i remakeu filma "Flatliners" iz 2017. godine. Trenutno glumi u "Netflixovoj" seriji "The Umbrella Academy".

Ellen Page, odnosno Elliot Page, vjenčala se 2018. godine sa profesionalnom plesačicom i koreografkinjom Emmom Portner.

Sa službenog profila serije "The Umbrella Academy", u kojoj Ellen, odnosno Elliot, glumi pružili su podršku za ovo javno priznanje. "Jako se ponosimo našim superjunakom. Volimo te, Elliote", napisali su.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...