VRI U CRNOJ GORI: KRIVOKAPIĆ OBRAZLAŽE PROGRAM I PERSONALNI SASTAV NOVE VLADE: Medojević: “Nećemo dozvoliti mandataru da nas ponižava”

Poslanik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je u Skupštini Crne Gore da se nisu stekli uslovi da se raspravlja o prijedlogu programa Vlade.

  • Regija

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić danas u Skupštini Crne Gore obrazlaže program i personalni sastav nove Vlade.

12:35 – Medojević je rekao i da “nećemo dozvoliti mandataru da nas ponižava”.

Poslanik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je u Skupštini Crne Gore da se nisu stekli uslovi da se raspravlja o prijedlogu programa Vlade.

12:30 – Medojević je tražio pauzu.

“Ako ne želite da nastavite praksu, uvešćete novi način upravljanja parlamentom, koji nije dobar”, rekao je Medojević.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da je bilo vremena za intervencije, da je ekspoze dostavljen dva dana prije početka sjednice.

“Kolegijum smo imali, bio je predstavnik PzP-a. Ostavljeno je da mandatar iznese program, a na nama je da se izjasnimo i o programu i sastavu Vlade. Do ovog trenutka, Skupština nije dobila primjedbe na ekspoze i ne vidim da bi sjednica Kolegijuma nešto promenila”, rekao je Bečić.

12:27 – Poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević saopštio je u Skupštini Crne Gore da se nisu stekli uslovi da se raspravlja o prijedlogu programa Vlade.

12:25 – 61 poslanik je glasao za, bez glasova protiv, jedan glas suzdržan, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je konstatovao da je dnevni red usvojen – tačka jedan izbor predsjednika i članova 42. Vlade Crne Gore i tačka 2 izbori i imenovanja.

12:20 – Bečić: Đukanović prisustvuje sjednici Skupštine Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prisustvovaće današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore na kojoj će mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić iznijeti svoj ekspoze.

To je na Twitteru saopštio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

12:15 – Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić otvorio je sjednicu.

On je rekao da je započeo poslanički mandat Genciju Nimanbeguu.

12:10 – “Krećemo! Kandidati za prvu demokratsku Vladu u istoriji Crne Gore!”, napisao je na svom Twitter nalogu Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA i lider koalicije “Crno na bijelo”.

12:05 – Kandidati za ministre su u Bijelom salonu u Skupštini Crne Gore, a u holu je veliki broj novinarskih ekipa.

12:00 – Krivokapić je u petak, 27. novembra, predstavio sastav nove Vlade:

ministrica odbrane Olivera Injac

ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović

ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović

ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić

ministrica prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić

ministrica zdravlja Jelena Borovinić-Bojović

ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović

ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić

ministrica javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić

ministar ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović

ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović

ministar pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

11:50 –  Vlada Zdravka Krivokapića dobila je podršku svih partija članica tri vladajuće koalicije. Krivokapić je u ekspozeu koji je dostavio u ponedjeljak, naveo 25 prioriteta nove Vlade i ocijenio da izazovi koji je čekaju, zahtijevaju angažovanje čitavog društva, prenosi Nova.rs.

11:40 – Krivokapić je ekspoze parlamentu dostavio dva dana prije početka sjednice o izboru nove Vlade, koja bi trebalo da traje tri dana.

Očekuje se da će glasanje o novoj Vladi biti u petak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...