MIRSAD KUKIĆ PONOVO U SEDLU: Naša stranka pogazila obećanje da neće sa PDA u vlast

U Tuzlanskom kantonu bit će, po svemu sudeći, formirana nova vlast unatoč ranijim obećanjima Naše stranke da u vlast neće ulaziti sa PDA Mirsada Kukića, čime su očito obmanuti građani Tuzlanskog kantona.

  • Politika

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 4

Opozicioni zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona jutros su prikupili 18 potpisa za smjenu aktuelne Vlade, koju predvodi premijer Denijal Tulumović.

Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona iz Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS), Pokreta demokratske akcije (PDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) od jutros su zvanično spremni za podnošenje zahtjeva koji se odnosi na smjenu Vlade TK, ali i formiranje nove izvršne valsti u najmnogoljudnijem kantonu.

Prema svemu sudeći, u Tuzlanskom kantonu bit će formirana nova vlast unatoč ranijim obećanjima Naše stranke da u vlast neće ulaziti sa PDA Mirsada Kukića, čime su očito obmanuti građani Tuzlanskog kantona.

Naime, nakon smjene dva ministra u Vladi Tuzlanskog kantona (TK), zastupnik Naše stranke u Skupštini TK Selim Bešlagić, komentirajući sve glasnije špekulacije prema kojima je smjena ministara samo uvertira za smjenu Vlade TK, izjavio je da Naša stranka neće ići u vlast sa PDA.

- Naš stav je već odavno poznat. Mi smo opozicija. Mi bismo podržali smjenu Vlade, ali ne bismo učestvovali u Vladi. To je naš stav, ali to ne znači da ne bismo kritikovali tu Vladu koja bi bila formirana. Mi ne bismo išli sa PDA - izjavio je ranije Bešlagić.

Za razliku od Naše stranke, SDP Nermina Nikšića nikada se nije distancirao od presuđenog kriminalca Mirsada Kukuća i njegovog feudalnog načina na koji je upravljao Rudnikom, ali i općinom Banovići.

No, čudi promjena stava Naše stranke, koja je javno obećala da neće sudjelovati u vlasti sa PDA. Tim prije što je to obećanje dao Selim Bešlagić, dugogodišnji načelnik općine Tuzla i Vlade Tuzlanskog kantona, kome je do tančina poznat kriminalni dosje Mirsada Kukića. 

Kukićeva partija PDA pretrpjela je pravi debakl na nedavnim lokalnim izborima, ali zahvaljujući SDP-u i Našoj stranci, polumrtvi Kukić ponovo će preuzeti poluge vlasti u svoje ruke. 

(SL. B.)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...