INFO IZ SIPA-e: Osobe uhapšene za izborne prevare...

"Tri osobe koje su uhapšena na području Srebrenice i Tuzle zbog sumnje da su počinile krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava, puštene su na slobodu", potvrdio je za Srnu portparol Agencije za istrage i zaštitu BiH Luka Miladinović.

  • Hronika

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Miladinović je rekao da su ove osobe saslušane u svojstvu osumnjičenih u prostorijama SIPA-e u Tuzli, nakon čega su puštene, jer nije bilo osnova za njihovo zadržavanje.

Prema njegovim riječima, Agencija će u narednom periodu predati izvještaj Tužilaštvu BiH. Ove osobe uhapšene su u jučerašnjoj akciji SIPA-e, koja je provedena u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a po naredbama Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine.

"Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e pretresli su šest lokacija i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli više mobilnih telefona, rokovnika, kopije izvoda s biračkih spiskova, pištolj te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku", saopćeno je jučer iz SIPA-e.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...