ĆAMIL DURAKOVIĆ, OTVORENO: "Tužilaštvo BiH je postupilo neozbiljno, očekivalo se da će Bektić, Hamzić i Sandžić završiti u pritvoru"

Član Izbornog štaba inicijative "Moja sdresa: Srebrenica" Ćamil Duraković kaže kako je očekivao drugačiji ishod.

  • Mini market

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 1

Bego Bektić, Enver Hamzić i Muamer Sandžić jutros su pušteni na slobodu, jer je Tužilaštvo BiH, tačnije postupajuća tužiteljica Merisa Nurkić odlučila da neće tražiti izricanje mjere pritvora niti bilo kakve zabrane. Član Izbornog štaba inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Ćamil Duraković u izjavi za "Oslobođenje" kaže kako je očekivao drugačiji ishod.

- Očigledno je da se u ovom slučaju neozbiljno postupalo. Koliko sam shvatio, Tužilaštvo nije prekinulo istragu i ona se nastavlja. Međutim, očekivalo se da će im biti izrečena mjera pritvora kako bi se spriječilo da prikrivaju dokaze o tome šta su sve radili. Međutim, izgleda da Tužilaštvo BiH ima odgovore zašto je postupilo na ovakav način - kazao nam je Duraković.

Podsjećamo, Bektić, Hamzić i Sandžić su osumnjičeni da su ukrali identitete većeg broja osoba bošnjačke nacionalnosti koje su bile registrovane za glasanje u Srebrenici te ih prijavili za glasanje putem pošte iz Srbije za ovu općinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...