ĐUKANOVIĆ RAZOČARAN EKSPOZEOM KRIVOKAPIĆA: "Pun je predrasuda i kontradiktornosti!"

Komentirajući današnji ekspoze mandatara Zdravka Krivokapića u Skupštini, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kaže da je kompletno izlaganje zasnovano na polemičkim tezama u odnosu na predrasude koje je mandatar formirao u prethodnom vremenu.

  • Regija

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

"Mislim da o ovom, kao i o svakoj prethodnoj vladi, treba suditi na osnovu onoga što će raditi, a ne najava. Osnovni utisak mi je da je kompletno izlaganje zasnovano na polemičkim tezama u odnosu na predrasude koje je mandatar formirao u prethodnom vremenu, i to nikad nije dobro polazište", kaže Đukanović.

Bilo je, dodaje, mnogo mudrije sačekati s kritikama.

"Bolje bi se izbjegle kontradiktornosti kojima je obilovalo izlaganje. Odaje se priznanje EU, a istovremeno se kritikuje ono što je Crna Gora uradila u međunarodnoj politici", dodaje on.

Znamo, kaže, da je CG daleko iskoračila ispred svih drugih zemalja.

"Znamo da ne može stajati ocjena da su se dogodili prvi demokratski izbori. Pa sve dosadašnje izbore je pratila upravo međunarodna zajednica i na bazi tih izbornih procesa CG je postala članica NATO-a.

Jednako tako nije moguće govoriti o CG kao sprženoj ekonomiji, jer znamo da je CG danas značajno ispred drugih ekonomija u regionu i to nije došlo kao dar s neba. Teško se može odoljeti utisku da je riječ o ozbiljnim predrasudama. Ovdje treba stati s komentarima. Crna Gora je dobila vladu koju je tražila voljom građana i najvažnije je da ta vlada počne da funkcioniše pa ćemo svi biti u prilici da relevantnije sudimo o učincima", navodi Đukanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...