VELIKA POBJEDA ŽELJE U MOSTARU: Bekrić ostavio Zrinjski u očaju

Pobjeda "Plavih" nad "Plemićima".

  • Sport

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Zrinjski i Željezničar su u derbi susretu 17. kola na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrali vrlo dobar susret, a završeno je pobjedom gostiju od 1:2. 

Već na startu utakmice se vidjelo da igrače očekuje izuzetno težak i natopljen teren poslije žestoke kiše koja je padala praktično cijeli meč. Kako je susret odmicao, uslovi su postajali sve gori.

Poslije početnog ispitivanja snaga, prvo uzbuđenje vrijedno spomena viđeno je u 13. minuti. Stevanović je šutirao, lopta je pogodila jednog od igrača Željezničara, promijenila smjer i završila pored.

Todorović je bio taj koji je uputio prvi šut u okvir gola. Igrala se 16. minuta kada je bez problema Erić zaustavio njegov šut.

U 27. minuti dobra kombinacija domaćih, Todorović je ostao u jedan na jedan situaciji sa Stevanovićem, nakon čega je izborio korner, poslije kojeg nije bilo opasnosti.

Bolju igru na terenu Zrinjski je krunisao u 28. minuti. Bilbija je odlično ispratio jedan pas Čorluke, izašao sam pred Erića i zakucao loptu u mrežu za svoj deveti ligaški gol u sezoni.

Nakon primljenog gola, gosti su se probudili, uspjeli su napraviti kakvu-takvu ravnotežu na terenu, ali nisu prijetili. U finišu prvog dijela, dobar slobodnjak je izveo Ibanez, lopta je otišla malo pored stative.

Na startu drugog dijela, Amar Osim napravio je već ranije viđen potez. U igru je ubacio iskusnog Bekrića, dok je Bojo bio taj koji je napustio igru.

U 49. minuti, nakon kornera za Željezničar, igrači "Plavih" su mogli postići gol, ali su na drugoj stativi promašili loptu. Dvije minute kasnije, Mašić je uspio iščeprkati jednu loptu i šutirati, lopta je završila u korneru, poslije kojeg je Erić nekako uhvatio loptu.

"Plavi", koji su u ovom meču igrali u rezervnim žutim dresovima, stvari su na početak vratili u 58. minuti. Bekrić je izveo korner, a na drugoj stativi se najbolje snašao Miletić.

Uslijedio je period igre između dva kaznena prostora. Obojica trenera su napravila određene izmjene, a Željezničar je u tim momentima na terenu djelovao kao bolji tim. U 69. minuti prijetio je rezervista Veselinović, ali je lopta otišla pored stative.

Prvi žuti karton na meču viđen je u 73. minuti. Dobio ga je Jakovljević, koji je na ivici kaznenog prostora oborio rezervistu Lendrića. Iz slobodnjaka je šutirao Bekrić, ali je Brkić sjajnom paradom spasio svoj gol.

Utakmica je odlučena u posljednjim minutama. Poslije kontre, lopta je stigla do Bekrića, koji se namjestio lijepo na šut i pogodio za 1:2. Na kraju velika pobjeda Željezničara nakon odličnog izdanja u drugom poluvremenu.

(SportSport.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...