NOVI POLITIČKI ZEMLJOTRES U REPUBLICI SRPSKOJ: Dragutin Škrebić, koji je poništio diplomu Osmana Mehmedagića, PODNIO OSTAVKU ZBOG "POLITIČKIH IGRANKI"!

Jučer su mediji u Republici Srpskoj prenijeli informaciju da je Dragutin Škrebić, vršilac dužnosti direktora Inspektorata Republike Srpske, podnio ostavku na tu funkciju.

  • Politika

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 1

Škrebić je ovu informaciju potvrdio za “Nezavisne novine” te poručio da će se u narednom periodu posvetiti privatnom biznisu, ali i da će ostati politički aktivan.

"U ovom svemu se više ne vidim. Imam puno privatnih obaveza, puno privatnog posla. Nisam ni želio doći ovdje. Sticajem okolnosti sam došao u Inspektorat. Pokušao sam puno stvari da uradim. Neke sam uradio, neke su mogle bolje. Korona me u nekim stvarima spriječila. Političke igranke su spriječile dalji oporavak Inspektorata, a koji je bio u veoma lošoj situaciji, dok je sad, kako smatram, u stabilnoj", rekao je Škrebić, te dodao kako "rad pod pritiskom teško može prihvatiti, izdržati".

Škrebić je, inače, kadar nedavno formiranog SPS-a, nastalog napuštanjem dijela kadrova Socijalističke partije. Vlasnik je dvije kompanije sa oko 1.000 zaposlenih. Na nedavnim lokalnim izborima osvojio je tek treće mjesto u utrci za načelnika Teslića, iza SDS-ovog Milana Miličevića i SNSD-ovog Dragana Bogdanića.

Njegove tvrdnje da su ga “političke igranke spriječile u daljem radu za oporavak Inspektorata” i da je radio pod pritiskom vrlo su indikativne s obzirom na to da je on bio jedan od glavnih aktera prilikom poništavanja fakultetske diplome direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, koje je uslijedilo nakon što je imenovan za direktora Inspektorata RS-a.

Škrebićeva prethodnica na čelu Inspektorata RS-a bila je Danijela Batar. Budući da je, usljed molbe rektora Univerziteta za poslovne studije Banja Luka, Batar odgodila poništavanje diplome Osmana Mehmedagića, uslijedila je njena ekspresna smjena po odluci Vlade RS-a 31. oktobra 2019. godine.

Isti dan za novog direktora Inspektorata RS-a imenovan je Dragutin Škrebić, a već 5. novembra Inspektorat poništava raniji zaključak o odgađanju izvršenja rješenja da se poništi Mehmedagićeva diploma te donosi novu odluku kojom se ta diploma poništava.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...