PREOKRET U HERCEGOVINI: Rodoljub Drašković radnicima ponudio dionice firme, njihov odgovor ga je zaprepastio...

Predsjednik Koncerna "Swisslion" Rodoljub Drašković upoznao je predstavnike Sindikata SL IAT s odlukom da bez naknade (besteretno) svoje dionice u procentu od 64,309529% i broju 24.541.992 koje ima u privrednom društvu "Swisslion Industrija alata" a.d. Trebinje, pokloni svim zaslužnim zaposlenima koji su u posljednjih 10 godina doprinijeli uspješnom poslovanju preduzeća.

  • Ekonomija

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Međutim, Sindikat ove firme smatra da budućnosti "Industrije alata" nema bez Draškovića i da dionice moraju ostati u njegovom vlasništvu.

“Polazeći od činjenice da 'SL Industrija alata' a.d. Trebinje uspješno posluje i danas te da u narednoj godini proslavlja 70 godina svog postojanja i da je to isključivo rezultat uspješne privatizacije, što potvrđuje da IAT i danas 95 posto svoje proizvodnje plasira na američko i zapadnoevropsko tržište, te da je to isključiva Vaša zasluga i zaposlenih radnika SL IAT-a, smatramo da budućnost 'Industrije alata' mora i dalje ostati u Vašim i našim rukama”, saopšteno je iz Sindikata te firme.

Dalje navode da izražavaju zahvalnost Draškovićevu zbog njegove više nego humane ponude da svoje dionice pokloni radnicima SL IAT-a, Sindikalne organizacije SL IAT.

“Izražavamo svoju zahvalnost i poštujemo Vaš visokomoralni čin, ali Sindikalne organizacije su jedinstvene u stavu da zaposleni neće prihvatiti Vašu odluku o poklanjanju akcija, jer je smatramo nepoštenom prema svemu onom što ste uradili za SL IAT u proteklih 14 godina”, navodi se u saopštenju Sindikata.

Sindikat zahtijeva od Vlade RS, IRB-a, Komisije za hartije od vrijednosti, Ministarstva finansija da se angažuju na konačnom zatvaranju ugovora o privatizaciji u skladu sa preuzetim obavezama, protokolima i dogovorima, kojih je u proteklih 14 godina bilo i suviše.

“Svjesni činjenice da svoje obaveze prema IAT-u i zaposlenima uredno izvršavate, zahtijevamo od gore navedenih da preduzmu mjere i radnje u cilju daljeg nesmetanog poslovanja SL IAT-a, koje ne mogu i smiju biti na štetu radnika i naših porodica.

Sindikalne organizacije SL IAT zahtijevaju da se pitanje zatvaranja privatizacionog ugovora, shodno i naprijed navedenom, završi do 01. 01. 2021. godine te da 'Industrija alata' Trebinje nesmetano nastavi svoju proizvodnju, proširenje kapacita i osavrenjenja mašinskog parka te nastavi svoju društveno odgovornu politiku koju provodi u okviru svog kolektiva, ali i šire društvene zajednice”, kaže se u saopštenju.

Iz Sindikata su poručili kako neće dozvoliti rušenje ugleda oreduzeća.

“Želimo da poručimo svima koji pokušavaju da raznim insinuacijama i manevrima naruše ugled 'Industrije alata' Trebinje i Vaše poslovne ličnosti ili dovedu do narušavanja poslovanja ovog preduzeća, da to sigurno nećemo dozvoliti. Zato, gospodine Predsjedniče, pozivamo i Vas da još jednom, uz našu punu podršku, učinite napor da dođe do zatvaranja privatizacionog ugovora. Zahvaljujući se na ponuđenim akcijama, želimo da istaknemo da 'Industrije alata' bez Vas – ne bi bilo juče, kao što je ne bi bilo danas, kao što je ne bi bilo i u budućnosti”, zaključuje se u saopštenju SL IAT-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...