JEDAN SNIMAK OTKRIVA SVE: „Dodik je prevršio svaku mjeru, a ono što je uradio Čović…“ (VIDEO)

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, kazao je za N1 da je primio pismo lidera HDZ-a i HNS-a Dragana Čovića te da je njegovu poruku shvatio prijateljski, kao pružanje ruke.

  • Politika

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 2

S druge strane, rekao je da je Dodikov govor u Vijeću sigurnosti UN-a neshvatljiv, pogotovo jer je vrijeđao mrtvog čovjeka, lorda Paddyja Ashdowna, bivšeg visokog predstavnika u BiH.

"Čovićevo pismo sam shvatio prijateljski, tamo ima pozitivnih elemenata, pružio ruku i dogovaramo neki sastanak", rekao je Inzko.

S druge strane, Dodikov nastup pred Vijećem sigurnosti UN-a je "prevršio svaku mjeru".

"Ono što je meni rekao Dodik prevršilo je svaku mjeru. Ne što je mene zvao prostitutkom, mešetarom, monstrumom... Rekao je da je Paddy Ashdown kriminalac. Ja sam živ, mogu se braniti, ali je Paddy Ashdown mrtav. To je monstruozno, a mene je nazvao monstrumom", rekao je Inzko za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...