TEGELTIJA PONOVO SVE NEGIRAO: Spreman sam ići na poligraf, nezakonito me prisluškuju

On tvrdi da s članovima Vijeća, koje imenuje sudije, nikada nije razgovarao o Sanji Čegar.

  • Mini market

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 2

Na hitnoj sjednici VSTV-a o objavljenom snimku Milana Tegeltije koji, navodno, namješta posao sutkinje sestri bivše članice Vijeća, Tegeltija je ponovio da su u pitanju nezakonite i neautentične radnje. Također, poručuje da je spreman ići na poligraf kako bi se dokazala istinitost njegovih riječi. "Radi se o montiranom audiosadržaju koji je nezakonit, nije autentičan, nevjerodostojan je i iskontruisan”, rekao je Tegeltija na početku sjednice.

Ističe da u prilog njegovim tvrdnjama ide činjenica da je Sanja Čegar, sestra Milijane Buhe, i dalje stručna savjetnica Okružnog suda u Banjoj Luci, kao što je bila i u vrijeme kada je vođen sporni razgovor.

On tvrdi da s članovima Vijeća, koje imenuje sudije, nikada nije razgovarao o Sanji Čegar.

Sve ono što je prethodnih dana govorio o ovoj aferi, kaže da je spreman ponoviti na poligrafu.

“Spreman sam za to ako treba i vjerujem da je Osman Mehmedagić častan čovjek i da on neće demantovati ono što sam rekao”, poručio je Tegeltija.

Također, navodi još da ga je šef OSA-e obavijestio da se protiv njega već duže vrijeme rade nezakonite radnje prisluškivanja, zbog čega smatra da je ugrožena njegova sigurnost kao predsjednika VSTV-a, piše Klix.

Podsjećamo, nakon što se OHR oglasio povodom nove afere čiji je glavni akter Milan Tegeltija i kazao da VSTV zaslužuje profesionalnog predsjednika, Zajedničko koordinaciono tijelo udruženja sudija i tužilaca BiH je zatražilo njegovu ostavku i hitnu sjednicu, koja se održava danas.    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...