ZA MANJE OD PET MINUTA: Napravite tonik za imunitet od sastojaka koje, većinom, imate kod kuće

Prehlada, grlobolja, glavobolja, bol u mišićima... Svi se redovno susrećemo s nečim od navedenog.

  • Zdravlje

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Klasičnu prehladu ne možemo izliječiti, ali možemo olakšati simptome i osjećati se malo bolje. Vjerovatno je svako od nas u nekom trenutku posegao za kućnim pripravcima kao što su čajevi, razni napici, tonici, paste i slično ne bismo li se barem malo osjećali lakše.

Bitno je napomenuti da u određenim situacijama pripravci iz kućne radinosti neće biti dovoljni i da je potrebno na vrijeme prepoznati kada prehlada ili blaga viroza prelazi u nešto ozbiljnije te u skladu s tim potražiti ljekarsku pomoć. Isto tako, ako već uzimate određenu terapiju, iz zdravstvenih razloga nemojte na svoju ruku eksperimentirati raznim biljnim pripravcima i suplementima bez prethodne konsultacije sa svojim ljekarom ili farmaceeutom. 

U nastavku vam donosimo recept za brz i jednostavan tonik za jačanje imuniteta, piše Ordinacija.vecernji.hr.

Sastojci:

- šoljica tople odnosno vruće (ne kipuće) vode
- nasjeckajte oko centimetar debljine svježeg, oguljenog đumbira
- iscijedite sok polovice limuna
- ½ kašičice bibera
- ½ kašičice cimeta
- ½ kašičice klinčića
- ½ kašičice kurkume
- čajna kašika meda

Upute:

Sve pomiješajte, pustite u vodi 2-3 minute, a nakon toga procijedite i pijuckajte tokom dana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...