TRUD SE ISPLATI: Novinar "Žurnala" Amarildo Gutić dobitnik nagrade EU za istraživačko novinarstvo u BiH; Pogledajte njegov film "Prsten oko Vitezita" (VIDEO)

Po peti put u posljednjih pet godina, novinari "Žurnala" dobitnici su nagrade EU za istraživačko novinarstvo u BiH. Ove godine nagrađen je "Žurnalov" film iz serijala Afera - „Prsten oko Vitezita“.

  • Društvo

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Dodijeljene su ovogodišnje nagrade Evropske unije za istraživačko novinarstvo u Bosni i Hercegovini za istraživačke radove objavljene od 1. januara do 31. decembra 2019. godine. Zbog koronavirusa, proglašenje pobjednika je organizovano online.

Prvu nagradu dobio je novinar BIRN-a Semir Mujkić za tekst “Srpsko-ruski ‘zavet’ dobrovoljaca Višegrada i Donbasa“.

Treća nagrada pripala je novinaru Centra za istraživačko novinarstvo Asharu Kalamujiću za tekst “Sutkinja Fazlagić raskućila žrtve holokausta”.

I u prethodne četiri godine "Žurnalovi" novinari su bili dobitnici ovih nagrada, tri prve i jednu drugu za filmove “Povratak”, “Vladar iz Podzemlja”, “Terma” i “Država protiv Davida”.

Drugonagrađeni je novinar "Žurnala" Amarildo Gutić za film “Prsten oko Vitezita” iz njihovog serijala “Afera”.

Pogledajte nagrađeni film “Prsten oko Vitezita”.

(Žurnal)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...