OPĆI POTOP: "Split ovakav kišni haos ne pamti još od 1975. godine" (VIDEO)

Jake oborine stvaraju probleme u saobraćaju, a pune ruke posla imaju i splitski vatrogasci koji interveniraju diljem grada.

  • Regija

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

"Jak pljusak koji je od jutros zahvatio Split, ne staje, a sudeći po prognozi, kišni dani su pred nama", piše "Slobodna Dalmacija". Jake oborine stavaraju probleme u saobraćaju, a pune ruke posla imaju i splitski vatrogasci koji interveniraju diljem grada.

Sinoptičar Jurica Miljak iz Pomorskog meteorološkog centra (PMC) DHMZ-a komentirao je današnje nevrijeme.

"U Splitu je palo 121 litra kiše po četvornom metru, u Sinju 68, Imotskom 64, Kaštelima 58, Makarskoj 52, Pločama 50, Zadru 38, Kninu 36, Šibeniku 22, a u Dubrovniku 18 litara po četvornom metru. U Splitu je u jedan dan premašen mjesečni prosjek oborina za prosinac. Još kiše je moguće tako da je pitanje je li kiša rekla zadnju riječ za danas. Moguće je da ovaj doprinos bude i veći", izjavio je Miljak.

Kako podsjeća portal "Dalmacija Danas", ovoliko kiše u Splitu je posljednji put palo u julu 1975. godine. Službena rekordna 24-satna oborina u Splitu iznosi 228,5 milimetara, što se dogodilo u septembru 1948., ali postoji mogućnost da će danas taj rekord biti oboren.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...