BJEŽI, DOK TE NOGE NOSE: Pogledajte kako je Tegeltija pobjegao s konferencije za novinare (VIDEO)

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, na neobičan način okončao je današnje obraćanje javnosti - bez prilike za novinare da postave pitanja.

  • Mini market

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 2

Na sjednici je doneseno nekoliko zaključaka, a između ostalih i onaj da Tegeltija ''treba razmotriti podnošenje ostavke''.

''Za ovaj treći zaključak sam glasao ja lično, znači u situaciji neriješenog broja glasova, odlučuje glas predsjednika. Vidite i sami da sam glasao za sve ove zaključke, jer smatram da su potpuno opravdani, a treći proizilazi iz većinskih diskusija. I onda je potpuno prirodno da ja razmotrim podnošenje ostavke'', poručio je Tegeltija.

Podsjećamo, na dnevnom redu sjednice je jedna tačka – aktuelna situacija. Jučer su politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) pozvali bh. vlasti da odlučno krenu ka reformama koje se odnose na vladavinu prava i borbu protiv korupcije, koje su ključni dio procesa pristupanja EU.

Pogledajte kako je Tegeltija danas završio obraćanje javnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...