NAKON ILIJAŠA, PREOKRET I U DERVENTI: Simić ostaje gradonačelnik

U fotofinišu u Ilijašu pobijedio je kandidat SDA Akif Fazlić, dok je kandidat SNSD-a Milorad Simić izborio još jedan mandat u Derventi.

  • Vijesti

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Nakon brojanja glasova iz inostranstva, glasovi posredstvom mobilnih timova, odnosno glasova građana koji su bili Covid-pozitivni, Simić je u fotofinišu preuzeo vodstvo od kandidata SDS-a i PDP-a Vlade Kovačevića.

Izvori portala "Srpskainfo" sa lica mjesta tvrde da je prednost aktuelnog načelnika opštine trenutno 329 glasova u odnosu na protukandidata i da je prednost nedostižna.

Očekuje se da CIK BiH tokom dana objavi ažurirane rezultate za Derventu, koji će zvanično potvrditi ove informacije.

Ranije danas Centralna izborna komisija službeno je proglasila pobjedu Akifa Fazlić, kandidat SDA, u općni Ilijaš.

Nakon 100 posto prebrojanih glasova, Fazlić je osvojio 50,16 posto podrške glasača, a njegov protukandidat Amar Dovadžija, kandidat sarajevske "četvorke",  49,94 posto glasova.

Brojčano to izgleda ovako: Fazlić je dobio 4.968 glasova, a Dovadžija 4.937. Preciznije, Fazlić je dobio izbore za 31 glas.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...