ALEKSANDAR VUČIĆ PONOVO PORAZE PRETVARA U POBJEDE: Najavio novu pobjedu nad koronom, i to za 20 dana!

Simptomatično je to da, kad god predsjednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić najavi pobjedu nad koronom, broj novooboljelih, preminulih od Covida-19, pa i pacijenata na respiratoru, znatno se poveća.

  • Regija

  • 03. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

"Odavno smo naučili ko je najbolji, najbrži, najvrijedniji... Prosto rečeno, svemoguć! Za vrijeme njegove vladavine Srbija je uspjela da se "izvuče iz bankrota" i postane "ekonomski džin", najprosperitetnija zemlja u Evropi. Toliko je Srbija svemoguća da će treći put pobijediti koronu, iako je već jednom pobedila pred izbore, a potom je Srbija trijumfovala nad ovim opakim virusom i 20 dana nakon Petrovdana, te ljetnje večeri kada je Vučić gostovao na omiljenoj televiziji i to najavio", piše portal Direktno.rs.

Simptomatično je to da kad god predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić najavi pobjedu nad koronom, broj novooboljelih, preminulih od Covida-19, pa i pacijenata na respiratoru znatno se poveća.

"Za četiri mjeseca smo izgradili ovu veleljepnu bolnicu. Srbija će pobijediti koronu. Živjela Srbija", napisao je Vučić uz fotografije nedovršene bolnice, koja je 1. decembra trebalo da primi prve covid pacijente, iako još nisu postavljeni ni prozori, a ni stepenice.

Prvi čovjek Srbije ovo je izjavio u danu kada je broj novozaraženih dostigao gotovo 8.000 od onih koji su se testirali, preminula je 61 osoba, dok je na respiratoru u tom momentu bilo 270 pacijenata.

Ovo je treća najava pobjede koronavirusa, kako Vučića, tako i ostalih funkcionera SNS i ostalih poslušnika, računajući i pojedine članove kriznog štaba.

Prvi put korona je "pobjeđena" krajem maja. Brojke su bile znatno niže, život se navodno vratio u normalu, organizovane su proslave, manifestacije, "vječiti derbi".

Stvorila se atmosfera da više nema ni "k" od korone, a sve to, slučajno ili ne, neposredno pred održavanje parlamentarnih izbora.

Kada su izbori prošli, koronavirus se, gle čuda, vratio i ljudi su masovno počeli da oboljevaju.

Vučić je 12. jula gostovao na televiziji Pink, gdje je između ostalog najavio da će Srbija pobijediti koronu za 20 dana

Naravno da Srbija nije pobijedila Covid-19 do tog 1. augusta dokle je važio Vučićev rok. Doduše, nisu je pobijedile ni ostale zemlje, ali barem njihovi lideri su se odgovorno ponašali i nisu davali nikakve kontroverzne izjave i ishitrene prognoze.

Sada kada je na snazi najjači talas virusa od počeka pandemije, Vučić pokazuje tenkove, zatim otvara covid bolnice i slika se na mjestima koja su završena, bez obzira što su radovi i dalje u punom jeku, a uz objave fotografija iz Batajnice, ponovo je kazao da će Srbija pobijediti koronu.

Hoće, predsjedniče! Znamo da hoće i mora je pobijediti!

Samo, molimo Vas da ne iznosite neodgovorna obećanja, da ne dajete rokove za koje niste sigurni i ne stvarate više atmosferu da je koronavirus pobeđen zarad nekih "viših interesa", a nije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...