BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNICI ODLUČNI: Obama, Bush i Clinton spremni se javno vakcinisati protiv korone

"Ako mi Anthony Fauci bude rekao da je vakcina sigurna i da može štititi od koronavirusa, neću oklijevati da je dobijem", kazao je Obama.

  • Svijet

  • 03. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Bivši američki predsjednici Barack Obama, George Bush i Bill Clinton izrazili su spremnost da budu javno vakcinisani protiv koronavirusa kako bi ohrabrili građane da prime vakcinu.

Obama (59) je rekao da ima "potpuno povjerenje" u sanitarne nadležne organe, u kojima se nalazi imunolog Anthony Fauci, naučnik veoma cijenjen u SAD.

"Ako mi Anthony Fauci bude rekao da je vakcina sigurna i da može štititi od koronavirusa, neću oklijevati da je dobijem", rekao je Obama i dodao da je spreman primiti vakcinu pred kamerama kako bi građani mogli da vide da vjeruje nauci.

Neimenovi predstavnik za medije Georga Busha rekao je da je bivši predsjednik koji ima 74 godine također voljan da promovira vakcinu protiv koronavirusa.

Tako je reagovao i neimenovani portparol Billa Clintona koji je rekao da je bivši predsjednik koji kao Bush ima 74 godine, također spreman da bude vakcinisan pred kamerama kako bi ohrabrio Amerikance da prime vakcinu.

Mediji su danas pozvali novoizabranog predsjednika Joe Bidena (78) i buduću potpredsjednicu Kamalu Harris (56) da uživo na televiziji prime vakcinu protiv Covida-19 kako bi uvjereli one koji sumnjaju u vakcinu, prenosi Beta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...