ITALIJANSKI POLICAJCI OPLJAČKALI HRVATSKOG PODUZETNIKA: Evo koliko novca su mu uzeli

Dvojica muškaraca napala su poduzetnika ispred banke i ukrala torbu u kojoj se nalazila velika svota novca.

  • Regija

  • 03. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Policijski službenici iz mjesta Buje u Istri sinoć su uhapsili dvojicu policajaca iz Napulja, 28-godišnjeg karabinjera iz Caserte te još četiri osobe zbog sumnje da su u Puli opljačkali hrvatskog poduzetnika i uzeli mu 195 hiljada eura koje je netom prije podigao iz banke.

Dvojica muškaraca napala su poduzetnika ispred banke i ukrala torbu u kojoj se nalazila velika svota novca. Zatim su predali novac dvojici policajaca i karabinjeru koji su se nalazili u autu i koji su odmah krenuli u bijeg.

Uhvaćeni na granici

Policija ih je zaustavila na graničnom prijelazu Plovanija (između Hrvatske i Slovenije). Napadači su pokušali prijeći granicu pokazujući svoje službene iskaznice, ali nisu uspjeli.

Za sada nije poznato državljanstvo ostalih učesnika pljačke. Postavlja se pitanje šta su tri talijanska policijska službenika radila u Hrvatskoj i kako su prešla granicu za vrijeme strogih mjera te jesu li imali pomagača na hrvatskoj strani, piše Trieste Prima, a prenosi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...