I TARIK JE BIO U NEVJERICI: Takmičar u „Milijunašu“ otvorio pitanje za pola miliona kuna, a onda…

U najnovijoj epizodi kviza „Tko želi biti milijunaš?“ takmičenje je nastavio Kristo Kristić (40) iz Dubrovnika, koji je stao na desetom pitanju za 32.000 kuna.

  • Show

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

- Radnja kojeg Šenoina djela počinje godinu dana nakon 'Seljačke bune'? - glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: 'Prijan Lovro', 'Branka', 'Zlatarevo zlato' i 'Prosjak Luka'.

Odlučio se za 'Zlatarevo zlato', što je tačan odgovor pa je takmičar prešao drugi prag, a ostala su mu i dva džokera.

- Koga je Émile Zola, uz mnoge vojne dužnosnike, optužio u pismu 'Optužujem'? - bilo je pitanje za 64.000 kuna.

Kristo je iskoristio džoker 'zovi' koji mu je iskreno rekao kako 'nema pojma'. Nije htio iskoristiti jedini preostali džoker, pola-pola, pa je odabrao odgovor 'Tri grafologa' i tako osvojio 64.000 kuna.

Iduće pitanje je glasilo: 'Kupa utječe u Savu, a Korana i Dobra utječu u Kupu. U koju rijeku utječe Mrežnica?' Iskoristio je džoker 'pola-pola', a ostali su mi odgovori Korana i Dobra. Odlučio se za Koranu, što mu je osiguralo 125.000 kuna.

- Čija himna ima istu melodiju kao himna Ujedinjenog Kraljevstva - bilo je pitanje za 250.000 kuna.

Odabrao je Lihtenštajn i pogodio pa su mu ostala još samo dva pitanja da osvoji milion kuna.

- Kojoj je životinji najviše sličio izumrli antrakoterij, 'zvijer od ugljena?' - glasilo je pitanje za pola miliona, ali nije znao da je riječ o svinji pa je odustao i napustio kviz s osvojenih 250.000 kuna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...