TEŽAK UDARAC ZA TURIZAM HRVATSKE: Dvije niskobudžetne aviokompanije otkazale letove za Split i Dubrovnik...

"Eurowings" je u novembru najavio svoj red letenja za decembar ove godine, u kojem će ponuditi nešto više letova prema hrvatskim odredištima Zagrebu i Splitu upravo u vrijeme blagdana.

  • Ekonomija

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Iako je "Eurowings" najavio promet i na direktnoj liniji Split - Köln, to se, ipak, neće dogoditi. Naime, prvobitni plan kompanije bio je prometovati na ovoj liniji u perioduod 22. decembra do 10. januara dva puta sedmično, utorkom i nedjeljom, ali je niska potražnja uzrokovana novim mjerama na graničnim prijelazima, natjerala kompaniju na otkazivanje planiranih operacija na ovoj liniji, piše "Croatian Aviation".

U prometu će ipak biti linije iz Düsseldorfa i Stuttgarta prema Splitu, kao i na linijama "Eurowingsa" prema Zagrebu.

"Vueling" otkazao planirane letove prema Dubrovniku

Španlski niskotarifni avioprijevoznik objavio je krajem oktobra kako će već u januaru 2021. godine pokrenuti liniju Barcelona - Dubrovnik.

Redovni letovi na ovoj liniji bili su u prodaji dva puta sedmično, svakog četvrtka i nedjelje. I "Vueling" je bio prisiljen otkazati ove letove te se trenutno u Dubrovnik planira vratiti s početkom ljetnog reda letenja, u aprilu sljedeće godine.

Kompanija je pokušala vrlo povoljnim cijenama motivirati određeni broj putnika na posjetu Dubrovniku u januaru, ali to očito nije bilo dovoljno. Otkazivanje ovih letova je sasvim očekivan potez aviokompanije u vrijeme novih strogih mjera na granicama i na međunarodnim putovanjima.

Dubrovnik je tako ove zime ostao bez svoje jedine najavljene redovne linije te do proljeća sljedeće godine prema Dubrovniku i iz njega neće biti međunarodnih letova, dok Split ostaje povezan "Croatia Airlinesom" s Frankfurtom, Rimom i Münchenom, "Edelweissom" sa Zurichom, KLM-om s Amsterdamom te "Eurowingsom" s Düsseldorfom i Stuttgartom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...