JEDNO SE SVIMA SVIĐA: Naučnici otkrili kakve grudi su najprivlačnije muškarcima

Naučnici su studijom pokušali dokučiti kakve su grudi muškarcima atraktivne pa su im pokazivali fotografije na kojima su bile prikazane grudi raznih veličina i oblika.

  • Sex i grad

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 1

Časopis Evolution and Human Behavior objavio je studiju koja tvrdi da čvrstoća i veličina grudi određuje koliko će ih muškarci držati atraktivnima, piše IFLScience.

Studija je uključila 267 muškaraca iz Brazila, Kameruna, Češke i Namibije. Sudeći prema rezultatima, u Brazilu, Češkoj i Namibiji muškarci najatraktivnijima smatraju grudi srednje veličine, dok Kamerunci više vole velike grudi.

alt

- Kroz različite kulture postoji jedna konstanta kad je riječ o grudima, a to je činjenica da muškarci preferiraju čvrste grudi koje su tipične za mlade žene. S druge strane, velike su varijacije u tome kakva veličina grudi im se sviđa. U većini testiranih zemalja muškarci najviše vole grudi srednje veličine - tvrdi voditelj studije Jan Havliček iz Praga.

alt

Kako bi došli do tih zaključaka, naučnici su ispitanicima pokazivali fotografije grudi raznih veličina i oblika. Pritom su ustanovili da veličina simbolizira marker potencijalne plodnosti, dok je čvrstoća grudi marker rezidualne plodnosti.

- To zapravo znači da morfologija grudi može poslužiti kao indikator preostale plodnosti, ali nudi ograničenu podršku hipotezi o potencijalnom pokazatelju plodnosti. Buduće studije trebale bi se usredotočiti na potencijalnu interakciju između dva parametra, a to su veličina i čvrstoća grudi. To bi zajedno moglo objasniti relativno velike razlike u veličini ženskih grudi - zaključili su naučnici.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...