SVEČANA PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI U NATO ŠTABU U SARAJEVU: Novi komandant je brigadni general američke vojske...

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je danas svečanoj primopredaji dužnosti između dosadašnjeg komandanta NATO štaba u Sarajevu, brigadnog generala američke vojske Williama Edwardsa...

  • Vijesti

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 1

... i novog komandanta, brigadnog generala američke vojske Erica Folkestada.

Tim povodom, premijer Novalić je izjavio da NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i uzajamno korisnu saradnju, kao i da je neupitna podrška koju BiH ima od NATO-a.

"NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i uzajamno korisnu saradnju, kao što je rekao brigadni general Edvards. Neupitna je podrška koju imamo od NATO-a i posebno cijenimo opredjeljenje Saveznika za stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine. Podsjećam da mi imamo jasno zacrtan put prema NATO-u i uvjeren sam da će naša zemlja uskoro postati i članica. Iskazao bih zahvalnost dosadašnjem komandantu na podršci i svemu onome što su NATO misije dosad uradile, posebno bih zahvalio na podršci koju smo imali u realizaciji ciljeva zacrtanih u Programu reformi naše države, a što je okvir za kontinuranu saradnju između NATO-a i Bosne i Hercegovine u okviru koga svoj doprinos ima i Federacija BiH. Poželio bih dobrodošlicu i sretan rad novom komandantu i uvjeren sam da će i on raditi na tome da Bosna i Hercegovina ide velikim koracima ka članstvu u NATO-u", kazao je Novalić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...