KADRIJA KOLIĆ, ADVOKAT FAHRUDINA SOLAKA: "Ovo je naprosto šokantno. Neformalni centri izvan Tužilaštva BiH su montirali kompletan slučaj"

Kadrija Kolić, advokat Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite, inače jednog od ključnih aktera afere "Respiratori", kazao je za "Oslobođenje" kako ga je šokiralo današnje podizanje optužnice protiv Fadila Novalića, Fahrudina Solaka, Fikreta Hodžića i Jelke Milićević.

  • Politika

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

- U Tužilaštvu BiH su očigledno umislili da mogu optužiti koga žele i kako žele. Imate ovdje čist obligacioni odnos koji oni pretvaraju u krivično djelo. Nabavka respiratora iz Kine bila je potpuno zakonit i dozvoljen postupak. I da budemo jasni, neformalni centri izvan Tužilaštva BiH su montirali kompletan slučaj. U pitanju je politička optužnica - kategoričan je Kolić.

Na pitanje ko su ti neformalni centri moći na koje se poziva, ovaj advokat nije bio precizan, već je naveo da se radi o onim ljudima koji su u političkom smislu najviše profitirali od ove afere.

- Nečuveno je da se podiže optužnica protiv premijera. Ne želim uopće govoriti o mogućnosti da će bilo ko od optuženih dobiti kaznu. Ovo je naprosto šokantno - zaključak je advokata Kadrije Kolića. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...