SAFET SUŠIĆ ZA SPORTSKE.BA: "Ko obeća Svjetsko prvenstvo, s njim ne treba ni razgovarati"

"Mi smo na Mundijal otišli, jer se poklopilo da smo imali dobar tim, dobar žrijeb, atmosferu. Sve."

  • Sport

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Piše: E. Kulenović

Ko će biti novi selektor Zmajeva? Pitanje je to koje se provlači kroz bh. medije još otkako je Dušan Bajević najavio da nema namjeru ostati na kormilu fudbalske reprezentacije BiH.

Već godinama je želja navijača Sergej Barbarez čija je "boljka" jedino to što iza sebe nema kakvo-takvo trenersko iskustvo, a osim njega kao potencijalni kandidati figuriraju još Meho Kodro, Mladen Krstajić, Sergej Jakirović, pa i Ivajlo Petev, koji je već u Sarajevu odradio prvu rundu pregovora.

Razočaravajuće je što se danas ni ne spominje ime Safeta Sušića, čovjeka koji je jedini uspio odvesti našu zemlju na veliko takmičenje, ali njega to i ne iznenađuje previše. Barem prema onome što je rekao za Sportske.ba.

“Ne pratim uopšte ove priče oko selektora, niti patim za tim što ne spominju mene. Ne želim biti selektor samo, eto, da bih u CV-u imao to da sam dva puta vodio BiH. Treba vidjeti može li se nešto napraviti, a situacija baš i nije obećavajuća, pogotovo jer smo u četvrtom šeširu. Šanse da se kvalifikuješ na Svjetsko prvenstvo su praktično minimalne”, rekao nam je Sušić.

Niko mu se nije javio.

“Nisam imao nikakve kontakte, niti očekujem. Bilo je prilika da me se sjete, da su htjeli... Mogli su kada je smijenjen Prosinečki, možda bih i bio zainteresovan tada, pogotovo jer je u igri bio i taj baraž”, priznaje Pape.

Stranac ili domaći trener?

“Ko god da dođe, ne treba čudo očekivati, treba ga pustiti da radi i stvara ekipu za sljedeće kvalifikacije. Po meni je to logičnije. Mi smo na Mundijal otišli jer se poklopilo da smo imali dobar tim, dobar žrijeb, atmosferu. Sve. Danas je to drugačije. Jedino ću reći, ako koji od kandidata obeća da će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo, s takvim ne treba ni razgovarati”, u svom stilu je dodao Sušić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...