DRAMATIČNO UPOZORENJE SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: "Teži problemi čekaju nas nakon pandemije"

Tedros Ghebreyesus, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), upozorio je da, kako se bliži godina otkako se pojavio novi koronavirus, svijet je ugledao svjetlost na kraju tunela, ali nas teži problemi čekaju nakon pandemije, jer za siromaštvo i glad ne postoji vakcina.

  • Svijet

  • 04. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 0

"Ne možemo dopustiti da siromašne zemlje slomi stampedo vakcina bogatih i moćnih zemalja", rekao je u govoru na samitu COVID-19 održanom u Generalnoj skupštini UN-a.

Navodeći da je prošla gotovo godina dana od početka epidemije i da je "svjetlost na kraju tunela postala svjetlija", Ghebreyesus je upozorio da teži problemi očekuju svijet nakon pandemije.

"Ne postoji vakcina za siromaštvo i glad, ne postoji vakcina za nejednakost i klimatske promjene", rekao je Ghebreyesus.

Ističući da je pandemija globalna kriza, Ghebreyesus je pozvao da rješenje bude pošteno i globalno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...