"FRANJI TUĐMANU" 0 BODOVA: Najgori aerodrom od 30 prijestonica Evrope

Između ostalog, gledao se broj odgođenih letova, dnevni broj putnika na aerodromima te kako su opremljeni - imaju li tuševe, "tihe" prostorije, sobe za odmor i mjesta s utičnicama za punjače.

  • Regija

  • 04. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 6

Omnio, njemačka internet platforma za putovanja vozom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman najgorom među 30 u Evropi.

Od mogućih 100 bodova zagrebački aerodrom je dobio nula, prenosi portal Index.hr.

Najbolje aerodrome, prema ocjeni Omnia, imaju Madrid, Rim i Amsterdam, a na začelju liste, zajedno sa aerodromom Franjo Tuđman, nalaze se vazdušne luke u Podgorici, i u glavnom gradu Jermenije, Jerevanu.

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla", prema faksimilu rang liste objavljene na portalu Index, nije ocjenjivan.

Nijemci su, kako se navodi, ocjenjivali aerodrome u 30 glavnih gradova Evrope, upoređujući ih na osnovu više kriterijuma - dostupnost, opremljenost, sadržaj za provođenje slobodnog vremena i nivo stresa.

Između ostalog, gledao se broj odgođenih letova, dnevni broj putnika na aerodromima, te kako su one opremljeni - imaju li tuševe, "tihe" prostorije, sobe za odmor i mjesta sa utičnicama za punjače.

Još jedan od kriterijuma na osnovu kojeg se donosila konačna ocjena bio je i ponuđen broj kvalitetnih sadržaja za provodkenje slobodnog vremena, uključujući trgovine, restorane i igraonice za djecu.

Pobjednik je Međunarodni aerodrom u Madridu zbog "šokog spektra trgovina i restorana, kao i dobre povezanosti vazdušne luke i centra grada".

Aerodrom Leonardo Da Vinči - Fjumičino u Rimu je drugi po redu, dok je Šiphol u Amsterdamu zauzeo treće mjesto.

Na ečtvrtoj poziciji je Kopenhagen, peta je Moskva, iza nje Helsinki, a top 10 zatvaraju Hitrou u Londonu, Portela u Lisabonu, Vaclav Havel u Pragu i aerodrom Berlin-Brandenburg u njemačkoj prijestonici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...