KOBNO PUTOVANJE: Iz Patrijaršije otkrili gdje se mitropolit Hrizostom zarazio koronavirosom

"Mitropolit je prethodnih dana boravio na Kosovu u poseti Pećkoj patrijaršiji. Kad se vratio, zbog pojave simptoma koji liče na koronavirus, odlučeno je da se podvrgne testiranju", rečeno je iz Patrijaršije u Beogradu za Nova.rs nakon vijesti da je mitropolit Hrizostom pozitivan na koronavirus.

  • Regija

  • 04. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 1

Iz Patrijaršije su rekli da, kada se ispostavilo da je u pitanju covid, da je mitropolit odmah primljen na liječenje u KBC “Dragiša Mišović”.

“Mitropolit je dobrog opšteg stanja i nema ozbiljnijih zdravstvenih problema. Očekujemo da se brzo oporavi i da se vrati svojim obavezama, jer Srpska pravoslavna crkva ionako teško funkcioniše”, poručili su iz Patrijaršije.

Večeras je Srpska pravoslavna crkva saopćila da je mitropolit dabrobosanski Hrizostom Jević, koji trenutno predsjedava Sinodom Srpske pravoslavne crkve, primljen u Covid bolnicu zbog pozitivnog rezultata testiranja na koronavirus.

“Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom, mjestobljustitelj patrijaraškog trona, primljen je 4. decembra 2020. godine u večernjim časovima u Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu zbog pozitivnog rezultata testiranja na virus Kovid-19”, navodi se u saopćenju SPC.

Mitropolit dabrobosanski Hristom Jević poslije smrti patrijarha Irineja, kao najstariji vladika, rukovodi Sinodom Srpske pravoslavne crkve do izbora novog poglavara SPC. Odlukom Svetog Arhijerejskog Sabora SPC, Hrizostom je 24. maja 2017. godine izabran za mitropolita dabrobosanskog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...