UMJESTO ŠEST IMAT ĆE ČETIRI ODBORNIKA: Vukanović tvrdi da je POKRADEN i da ima dokaze za to (VIDEO)

O izbornoj krađi već je prije 10 dana obavijestio Centralnu izbornu komisiju BiH, a o svemu u ponedjeljak planira da obavijesti i SIPA-u.

  • Politika

  • 04. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 1

Narodni poslanik Nebojša Vukanović, čija je Lista za pravdu i red u Trebinju druga po snazi u odborničkim mandatima, nakon SNSD, tvrdi da je na ovim lokalnim izborima pokraden.

Vukanović u izjavi za Srpskainfo tvrdi da posjeduje dokaze da je na ovim izborima došlo do manipulacija koje su dovele do toga da njegova lista izgubi čak dva odbornička mandata.

O izbornoj krađi već je prije 10 dana obavijestio Centralnu izbornu komisiju BiH, a o svemu u ponedeljak planira da obavijesti i SIPA.

"Prije deset dana prijavio sam CIK BiH informaciju da je došlo do ogromnih zloupotreba na izborima u Trebinju, jer se pokušava prevarama i manipulacijama u odborničke klupe ugurati čovjeka iz NDP, koji je dobio tek 75 glasova na biračkim mjestima, a putem pošte te mobilnih i kovid timova dobija još duplo toliko, što mu omogućava da sjedne u odborničku klupu", tvrdi Vukanović.

On ističe da je nakon prvog brojanja njegova Lista imala šest mandata, a sada tek četiri zahvaljujući glasovima putem pošte, te kovid i mobilnih timova.

Vukanović ističe da posjeduje dokaze da je jedna osoba iz NDP zloupotrijebila lične podatke građana, uglavnom izbjeglica iz Konjica, lažno ih prijavio na fiktivnim adresama i glasao umjesto njih.

"Na taj način pokušava sebi obezbijediti glasove da uđe u skupštinu. Javili su mi se mnogi građani koji tvrde da uopšte ne žive u Srbiji, gdje ih je on prijavio, već u inostranstvu. Tvrde da je ta osoba zloupotrijebila njihove lične podatke i da su već tražili od njega da ih odjavi iz Srbije, ali da je on to odbio. O svemu ovome ću u ponedeljak obavijestiti SIPA i dati im materijalne dokaze. Ne želim slučaj da prijavljujem policiji u Trebinju, jer nemam u njih povjerenja", ističe Vukanović.

Dodaje da očekuje adekvatnu reakciju i CIK i SIPA, jer je očito da je riječ o zloupotrebi ličnih podataka građana, kao i falsifikovanju i izbornoj prevari.

Vukanović ističe da je, prema njegovim informacijama, navedena osoba do ličnih podataka građana došla ranije, kada je prikupljala potpise za jednu inicijativu koju je trebao da podnose u parlamentu.

"Na taj način je došao do njihovih ličnih podataka i sada ih zloupotrebljava. Ovim se pokazalo tačnim ono što sam upozoravao i prije izbora, a to je da se sprema krađa. Činjenica da su u mobilnim i kovid timovima bili samo posmatrači lojalni vlasti, dok naši posmatrači nisu mogli da prisustvuju, dovoljno govori da je sve unaprijed planirano. Desilo se tako da su partije koje su u vlasti dobile 80 odsto glasova putem kovid i mobilnih timova, a moja lista samo jedan procenat, što je smiješno", ističe Vukanović.

On je podsjetio da je Gradska izborna komisija na tri biračka mjesta upisala po 10 glasova manje Listi za pravdu i red, te njihovom kandidatu Bojanu Miličeviću.

"Prosto je nevjerovatno da neko može tri puta napraviti istu grešku i ukrasti 30 glasova, a kasnije reći: “Izvinite, mi smo pogriješili”. Može se pogriješiti jednom, ali na tri biračka mjesta, e to već nije slučajnost. Izbornim inženjeringom moja Lista je izgubila 1,2 posto glasova i umjesto šest spala na četiri odbornika", tvrdi Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...