U TEŠKOM JE STANJU: Mitropolit dabrobosanski Hrizostom sinoć primljen u Covid-bolnicu

Srpska pravoslavna crkva saopćila je sinoć da je mitropolit dabrobosanski Hrizostom primljen u Кliničko-bolnički centar „Dr. Dragiša Mišović“ u Beogradu.

  • Društvo

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 1

- Njagovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom, mjestobljustitelj patrijaraškog trona, primljen je 4. decembra 2020. godine u večernjim časovima u Кliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu zbog pozitivnog rezultata testiranja na virus Covid-19 - navodi se na sajtu SPC-a.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, nakon smrti patrijarha Irineja, kao najstariji vladika, rukovodi Sinodom Srpske pravoslavne crkve do izbora novog poglavara SPC-a.

U saopćenju SPC-a ne navode se pojedinosti o zdravstvenom stanju Hrizostoma, koji je ranije u petak služio liturgiju u Pećkoj patrijaršiji na Kosovu, tronu srpskih patrijarha. No, beogradski mediji pišu kako je zdravstveno stanje mitroplita Hrizostoma "zabrinjavajuće". 

Mitropolit je krajem prošlog mjeseca predvodio obred za pokojnog Irineja u Beogradu. Prethodno je patrijarh Irinej vodio liturgiju na pokopu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je, također, preminuo od posljedica infekcije. Na toj liturgiji sudjelovao je i mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

(SL. B.)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...