ONA JE, ZAPRAVO, ON: Dolijao “kralj prevara” koji je nasamario pola Hollywooda

Tahilramani je oponašao moćne žene pa je policija dugo bila na pogrešnom tragu. Od 2015. izvukao je stotine hiljada dolara.

  • Show

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 0

Indonežanin koji je godinama uspješno glumio holivudske producente i izvlačio novac iz naivnih žrtava, napokon je dolijao. Hargobind Tahilramani, 41-godišnjak, lociran je u Velikoj Britaniji i uhapšen na temelju američke potjernice, piše "Guardian". Uskoro će biti izručen SAD-u, gdje će odgovarati za nevjerovatne prevare o kojima je već naručeno pisanje knjige.

Zahvaljujući svom glumačkom talentu, a posebno sposobnosti da oponaša naglaske, Tahilramani je od brojnih žrtava izvukao stotine hiljada dolara počevši od 2015. godine, kada je krenula njegova strelovita karijera u svijetu vrhunskih varalica. Njegovi su podvizi toliko impresivni da je dobio nadimak "Holivudska kraljica prevara".

Put u Indoneziju

Tahilramani je oponašao žene pa je policija dugo bila na pogrešnom tragu. Prošle godine je objavljeno da je notorna "kraljica prevara", zapravo, muškarac. No, njegovim žrtvama to ne znači ništa. Među poznatim holivudskim utjecajnim osobama čiji je identitet preuzimao tokom godina su šefica "Lucasfilma" Kathleen Kennedy, bivša šefica "Sony" filmova Amy Pascal i bivša šefica "Paramounta" Sherry Lansing.

alt

Navodno se ovaj Indonežanin uspješno predstavio kao Wendi Deng, supruga medijskog mogula Ruperta Murdocha. Tahilramani se uspješno predstavljao i kao cijeli niz muških holivudskih producenata. No, uglavnom su uključivali put u Indoneziju, sve do pojave pandemije i zatvaranja aerodroma. No, varalica je i tome doskočio.

alt

Tahilramani je u rodnoj Indoneziji imao cijeli tim pomoćnika. Prvo bi pristupio žrtvi i ponudio joj unosan posao u showbizzu. Potom bi žrtva dobila zadatak da otputuje u Indoneziju te tamo odradi istraživačke i pripremne poslove, poput traženja i provjere lokacija za film, pisanja scenarija i slično.

Kada bi žrtva stigla u Indoneziju, Tahilramani i njegovi pomoćnici na svakom su im koraku izvlačili novac. Na kraju bi se pokazalo da su obećavajući filmski projekti obična fikcija, a sve što su žrtve potrošile bilo je izgubljeno. U slučaju da su žrtve počele sumnjati u priču ili se suprotstavile varalici, Tahilramani bi im prijetio, među ostalim i nasiljem i smrću.

Prava na knjigu

Kad je svijetom zavladala pandemija, morao se prilagoditi. Od svojih je žrtava tada tražio novac za snimanje edukativnih videa, piše "Guardian". Njegovim prevarama došao je kraj. "Hollywood Reporter" objavio je informaciju da je uhapšen prošle sedmice u Manchesteru, a još prošli mjesec varao je žrtve da mu pošalju novac. Optužnica protiv njega uključuje prevare putem mrežnog transfera novca, krađe identiteta i urote. "HarperCollins" već je osigurao prava na knjigu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...