"NA RASPOLAGANJU SU NAM...": Evo šta je ambasador Velike Britanije u BiH poručio Dodiku...

"Dejtonski sporazum je temelj, a ne plafon", ponovio je Field svoju ranije izrečenu tvrdnju.

  • Mini market

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 3

"Navode o trgovini utjecajem trebaju ispitati nadležne institucije", izjavio je Mathew Field, ambasador Velike Britanije u BiH, komentarišući posljednja dešavanja u vezi sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom, odnosno skoro svakodnevne zahtjeve za njegovom ostavkom.

"Nadležne institucije trebaju ispitati sve, pogotovo trgovinu utjecajem. VSTV mora ispunjavati najviše pravosudne i etičke standarde. Mladima trebaju lideri koji će im pomoći da ovdje izgrade svoju budućnost", kazao je Field gostujući na Face TV-u.

U toku ovog razgovora, ponovio je tvrdnju da je Dejtonski sporazum temelj, a ne plafon.

"To je rečenica koju je ranije izrekao visoki predstavnik Paddy Ashdown. Dejtonski sporazum je pomogao da se zaustavi rat, ali on predstavlja osnovu za izgradnju države BiH onakve kakva bi trebala da bude", kazao je Field.

U toku ovog gostovanja britanski ambasador osvrnuo se i na priču o skidanju table s imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića sa Studentskog centra na Palama. Osvrnuo se i na bahati istup člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je visokom predstavniku Valentinu Inzku uputio poruku: "Hajde, majstore, smijeni me ako možeš."

"Na raspolaganju su nam pravosudne mjere za one koji krše zakone", kazao je Field. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...