AKO BUDE OD RIJEČI, VOJIN MIJATOVIĆ ĆE JOŠ VIŠE SMRŠAVITI: "Vrijeme je da se posvetim..."

On piše da sljedeće sedmice slijede posljednji sastanak Izbornog štaba, podnošenje izvještaja, detaljna analiza i zaključci te izvršenje konačnih obaveza prema svima koji su učestvovali u izbornom procesu.

  • Politika

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 0

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, oglasio se danas na Facebooku nakon što su danas objavljeni utvrđeni rezultati izbora.

"Iako smo dali 101 posto od sebe, nismo ispunili cilj i ulazak u gradsku Skupštinu Banje Luke. Osvojili smo 2.092 glasa, što predstavlja najveći rezultat SDP-a u posljednjih 16 godina, ali nije bilo dovoljno za ulazak u Skupštinu grada, iako je to rast od 1.467 posto za četiri godine. 

Po ukupnom broju glasova smo 16. po redu organizacija u okviru SDP-a BiH, što predstavlja sjajan rezultat za Gradsku organizaciju Banja Luka. U odnosu na 2016. godinu, kada je SDP BiH ostvario rezultat od 143 glasa, ovo predstavlja ogroman iskorak, ali ostaje jako gorak okus, barem meni. Već sutra prema CIK-u BiH ulažemo žalbe za oko pedesetak biračkih mjesta gdje smo utvrdili nedostatak naših glasova te očekujemo ponovno brojanje. To neće promijeniti naš konačni rezultat značajno, ali želimo da utvrdimo zakonski svaki glas koji je dobio SDP BiH", kazao je Mijatović.

On je dodao da sljedeće nedjelje slijedi posljednji sastanak Izbornog štaba, podnošenje izvještaja, detaljna analiza i zaključci te izvršenje konačnih obaveza prema svima koji su učestvovali u izbornom procesu.

"Iako sam osvojio 709 glasova, što je najviše na čitavoj listi, moram otvoreno reći, ne želim kriti da sam tužan, razočaran i da imam stotinu upitnika iznad glave. Hvala svima koji su učestvovali u izbornom procesu, svima koji su nam dali povjerenje, Gradsku organizaciju čeka veliki posao da se konsoliduje, reorganizuje, osnaži i krene dalje. 

Dat ću i dalje punu podršku radu Gradske organizacije Banja Luka, koja je sada konačno spremna da korača samostalno, ali od danas ću mnogo više biti posvećen poziciji potpredsjednika SDP-a BiH. Došlo je vrijeme da konačno, poslije tri godine, budem malo i potpredsjednik SDP-a BiH", zaključio je Mijatović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...