U GRADSKOJ UPRAVI ŠUTE: Ugasila se Vječna vatra u Sarajevu

Vječna vatra, simbol grada Sarajeva, ne gori.

  • Društvo

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 3

Koji je razlog, portal N1 pokušao je saznati u Gradskoj upravi Sarajevo, ali niko ne odgovara na pozive. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS kazali su da nisu imali nikake prijave o narušavanju javnog reda i mira na ovoj lokaciji. 

Vječna vatra postavljena je 6. aprila 1946. godine, kada se slavila prva godišnjica oslobađanja Sarajeva od njemačke okupacije i spomenik je svim žrtvama Drugog svjetskog rata u Sarajevu. Ovaj spomenik djelo je arhitekte Juraja Neidhardta i postavljen je na pročelju zgrade koja se nalazi u srcu sarajevske šetališne zone, na križanju ulice Mula-Mustafe Bašeskije, Titove i Ferhadije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...