OBRAZ UZ "ODRAZ": Kako su se pomirili Ružica Jukić i "Avaz"?

Upućeni tvrde se ta "ljubav" rodila nakon što je Vinko Jakić, blizak prijatelj sutkinje Jukić, kojeg je Sud vratio na funkciju direktora ODRAZ-a, nedavno pristupio Radončićevom SBB-u

  • Mini market

  • 19. Feb. 2016  19. Feb. 2016

Svega sat vremena nakon što je portal "Slobodna Bosna" objavio pismo koje je Ružica Jukić, potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća uputila svim tužiteljima u Tužiteljstvu BiH, ona je požurila da isto pismo proslijedi i "Dnevnom avazu", koji ga je objavio i u elektronskom i printanom izdanju.

U uvodu pisma, koje je usput rečeno, gotovo nečitko zbog nepismenosti autorice, gospođa Jukić je opet optužila Tužiteljstvo BiH, zbog curenja informacija.

"Dnevni avaz" je sa zadovoljstvom objavio pismo svoje, u posljednje vrijeme omiljene pravosudne djelatnice, nakon što je Jukićeva otvoreno prozvala Tužiteljstvo BiH za neprofesionalizam i pristrasnost u slučaju hapšenja i podizanja optužnice protiv Fahrudina Radončića.

Interesantno, odnosi Ružice Jukić i "Avaza" nisu uvijek bili idilični. "Dnevni avaz" je prije tri godine optužio potpredsjednicu VSTV-a Jukić da je na dnevnicama "naplatila 6.480 KM".

Nakon što joj uredništvo "najtiražnijeg dnevnog lista" nije željelo objaviti demanti, Ružica Jukić je uputila žalbu Vijeću za štampu BiH. Žalbena komisija Vijeća za štampu (predsjednik prof.dr. Miodrag Živanović) je 15.6.2013.godine presudila u korist podnositeljice žalbe, sutkinje Jukić, uz ocjenu da joj je "Avaz" povrijedio pravo na demantij.

Zbog toga pomalo iznenađuje naprasno probuđena bliskost između potpredsjednice VSTV-a i Radončićevog dnevnog biltena. Upućeni tvrde se ta "ljubav" rodila nakon što je Vinko Jakić, blizak prijatelj sutkinje Jukić, kojeg je Sud vratio na funkciju direktora federalne agencije ODRAZ, nedavno pristupio Radončićevom Savezu za bolju budućnost.

(S.A.)

loading...

trenutak ...