VLAST VRIJEDI KOLIKO ŠTEDI: Federalni zastupnici protiv ukidanja paušala

Prijedlog zastupnika Naše stranke Dennisa Gratza nije dobio parlamentarnu podršku, ukidanju paušala se prvi usprotivili zastupnici SBB-a

  • Politika

  • 23. Feb. 2016  23. Feb. 2016

Prijedlog zastupnika Naše stranke Dennisa Gratza da se profesionalnim zastupnicima u Parlamentu Federacije BiH ukinu paušali, jer za svoj rad već primaju visoke plaće, nije usvojen, piše agencija Patria.

Zastupnik Gratz predložio je usvajanje Zakon o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u tijelima vlasti FBiH. Ovim zakonom profesionalni parlamentarci primali bi plaću za svoj rad, koja iznosi oko 2.600 KM, dok bi im se ukinuo paušal, koji iznosi dodatnih 630 KM.

Prijedlog o ukidanju paušala naišao je na oštru kritiku zastupnika Saveza za bolju budućnost. Šef kluba SBB-a Nasir Beganović i njegov stranački kolega zastupnik Munib Jusufović oštro su se usprotivili ukidanju paušala zastupnicima Parlamenta FBiH. Rekli su da SBB neće podržati ovaj prijedlog. Zakon o smanjenju paušala nisu podržali ni njihovi koalicioni partneri iz SDA i HDZ-a BiH.

S druge strane, zastupnik Demokratske fronte Dženan Đonlagić rekao je da ta stranka podržava prijedlog o smanjenju paušala u Parlamentu FBiH, jer su zemlji, zbog teškog ekonomskog stanja, više nego ikada potrebni ekonomski rezovi, piše Patria.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...